Uoppstilte likninger med én ukjent 2 : Spor IV

Uoppstilte likninger med én ukjent 2 : Spor IV

SPOR IV

Oppgave 1

Charlotte var tre ganger eldre enn broren Charlie for to år siden. Om tre år er hun derimot bare dobbelt så gammel. Sett opp en likning, og regn ut alderen til søsknene.  

 

Oppgave 2

En familie på fire er til sammen 80 år. Far er eldst og mor er tre år yngre. Den eldste av barna er ⅓ av alderen til mor, og den yngste er 7 år. Sett opp en likning, og regn ut hvor gamle de andre familiemedlemmene er. 

 

Oppgave 3

En storesøster er dobbelt så gammel som lillesøsteren sin. Om tre år er de 33 år til sammen. Sett opp en likning, og regn ut alderen til søsknene.  

 

Oppgave 4

To sjakkspillere ser utover brettet. “Det er dobbelt så mange hvite brikker som svarte,” sier den ene. “ Den andre sier: “Ja, det er riktig, men hvis vi begge slår ut tre brikker hver, er det tre ganger så mange hvite brikker som svarte!”. Sett opp en likning, og regn ut hvor mange hvite og svarte brikker det er på brettet. 

 

Se fasit

 

 

 

2 Comments

  1. Ranvir Singh Bhatti

    Jeg tror dere har skrevet feil på oppgave 4 der det står “Ja, det er riktig, men hvis vi begge slår ut tre brikker hver, er det tre ganger så mange hvite brikker!”. Her tror jeg dere mener “-tre ganger så mange svarte brikker!” etter å ha sett på fasiten. Det hadde vært bra hvis dere hadde fikset på dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *